Edzéstervek nőknek, edzéstervek férfiaknak, otthoni edzéstervek

Kardio edzéstervek

Otthoni aerob edzés

otthoni aerob edzés
otthoni aerob edzés

Otthoni aerob edzés

Ha szeretnél kipróbálni egy otthon végezhető aerob gyakorlatsort, könnyen összeállíthatod az alábbi gyakorlatokból. Ha nem tudod mindennap valamennyi gyakorlatot beiktatni, keríts rájuk sort, amikor időd engedi. Íme az otthoni aerob edzés.

Otthoni aerob edzés gyakorlatok

  1. Helyben futás. 30 másodpercig fuss helyben, a térdet fokozatosan egyre magasabbra emelve, a hasad tartsd feszesen, behúzva. Ügyelj arra, hogy lábujjhegyre érkezz a talajra.
  2. Hátraugrás fekvőtámaszba (és vissza). Guggolj le lábujjhegyen, két tenyereddel vállszélességnél valamivel szélesebben támaszkodj meg a talajon. A hátad tartsd egyenesen, a hasad tartsd feszesen, behúzva. Páros lábbal ugorj hátra úgy, hogy a kezed maradjon a talajon, a lábaid pedig nyújtsd ki fekvőtámasz-helyzetbe. Ezután ismét ugorj vissza guggolótámaszba. Folyamatosan ugrálj előre-hátra 30 másodpercig.
  3. Medenceemelés. Behajlított lábakkal feküdj hanyatt, a két kezed tenyérrel lefelé tedd magad mellé a talajra. A hasizmaid is megfeszítve emeld fel a fened, amilyen magasra csak tudod, közben lélegezz ki. Ezután ereszkedj vissza a talajra, és közben lélegezz be. 30 másodpercig végezd a gyakorlatot megállás nélkül.
  4. Karkörzés. Hajlítsd be mindkét karod derékszögben, és emeld őket a mellkasod elé. 15 másodpercig kerülgesd az egyik karod a másikkal a tested előtt, mintha gombolyítanál, majd végezd ugyanezt az ellenkező irányban 15 másodpercig.
  1. Terpeszugrás. Ugorj fel a levegőbe, közben a lábad és a karod emeld fel kétoldalt. Guggolásba érkezz vissza, és ebből a helyzetből ugorj fel újra. 30 másodpercig ismételd folyamatosan az ugrásokat. Problémás térdízületekkel hagyd ki ezt a gyakorlatot.
  2. Kilépés Oldalra. Összezárt lábakkal állj egyenesen, a kezed tedd a csípőre. Lépj ki oldalra a jobb lábaddal, majd a ballal lépj a jobb mellé. Ezután a bal lábával lépj vissza a kiindulási helyre, és a jobbal zárj mellé. 30 másodpercig ismételd folyamatosan a gyakorlatot.
  3. Kitörés, Egyenes állásban vegyél egy mély lélegzetet, lépje egy nagyot előre, és a térded behajlítva ereszkedj le. A lábszárad és a combod 90 fokos szöget zárjon be, a térd ne kerüljön a boka elé.(de nem hatalmas baj, ha mégis). Fújd ki a levegőt, és térj vissza a kiinduló helyzetbe. Váltott lábbal 30 másodpercig ismételd a gyakorlatot.
  4. Oldalra ugrálás. Állj egyenesen, összezárt lábbal, és képzelj magad elé egy Tőled felfelé futó vonalat a padlón. Összezárt lábakkal, enyhén behajlított térddel ugord át a képzeletbeli vonalat jobbra, majd balra. 30 másodpercig végezd a gyakorlatot.
  5. Mellizomerősítés. Állj szembe a fallal, körülbelül karnyújtásnyira. A két tenyered vállmagasságban, vállszélességnél kicsit szélesebben helyezd a falra. Lélegezz be, közben a karod behajlítva, teljes testeddel dőlj a fal felé. A hasadt feszítsd meg, a hátad legyen egyenes. Told vissza magad a kiindulási helyzetbe, közben fújd ki a levegőt. 30 másodpercig végezd folyamatosan a gyakorlatot.

Végezd el ezt az otthoni aerob edzést egy héten akár többször is.

otthoni aerob edzés
Otthoni aerob edzés

Ez az edzésterv is érdekelhet