Edzéstervek nőknek, edzéstervek férfiaknak, otthoni edzéstervek

Has edzésterv Otthoni edzéstervek

Oldal has edzés

oldal has edzés
oldal has edzés

Oldal has edzés

Ne csak a hasad középső részére koncentrálj mikor edzel, az oldalsó hasizmok szintén fontosak, ha a has edzéséről, a törzsed edzéséről van szó. Íme 5 gyakorlat.

Oldal has edzés 1. gyakorlat: Törzscsavarás

Helyezkedj el a földön négykézláb, egyenes háttal úgy, mintha a testeddel egy asztalt formáznál meg. Végig tartsd stabilan magad, hiszen ez elengedhetetlen e mozdulat helyes elvégzéséhez. Ha megtaláltad ezt a stabil helyzetet, majd a képen látható módon fordítsd a törzsed fel és le. Ezt ismételd mindkét oldalon 10-szer, pihenj meg, majd jöhet egy újabb sorozat mindkét oldalon. 

oldal has edzés
oldal has edzés: törzscsavarás

Oldal has edzés 2. gyakorlat: Bicikli

A mozdulat, ahogy a neve is jelzi, olyan, mintha bicikliznél, azzal a különbséggel, hogy a kezeid nincsenek a kormányon. Az egyikkel támaszd a fejed, a másikat pedig emeld fel és le a láb mozgásával egyszerre. Itt is nagyon fontos, hogy a hátad, a gerinced minél kevesebbet emelkedjen el a földtől, hogy ne legyen annyi terhelésnek kitéve.

oldal has edzés
oldal has edzés: bicikli

Oldal has edzés 3. gyakorlat: Rák kinyúlás

Ezzel a mozdulattal szinte az egész tested átmozgatod, de a legnagyobb hatást mégis az oldalsó hasizmokban fogja kifejteni. Ereszkedj hanyatt négykézláb, de úgy, hogy csak az egyik karoddal tarod magad. A másik karoddal pedig igyekezz minél hátrább nyúlni a képen látható módon, hogy minél intenzívebb legyen a mozdulat. 

oldalsó has edzés
oldalsó has edzés: rák kinyúlás

Oldal has edzés 4. gyakorlat: Térdelés dőléssel

Az egyik lábaddal térdelj a földre, a másikat pedig tedd előre. Azt a karod, amelyik oldalon térdelsz, helyezd magad mellé a földre, a másikkal pedig nyúlj fel magasan a mennyezet felé. Próbáld meg úgy csinálni a mozdulatot, hogy ne a lendület hajtson, hanem a hasizomból kipréselt erő. Ez egy kicsit talán nehezebb gyakorlat, de néhány alkalom után biztosan könnyebbnek érzed majd, ráadásul igen hatékony.

oldal has edzés
oldal has edzés: térdelés dőléssel

Oldal has edzés 5. gyakorlat: Oldalsó plank

Ez a gyakorlat sokkal nehezebb, mint azt első ránézésre gondolnád – rögtön rájössz, ahogy kipróbálod. Ne elég, hogy csak az egyik oldalon támasztod magad, közben még a lábaddal is közelítened kell a mellkasod felé – mint egy térdemeléses futás, csak ez estben fekve végzed.

oldal has edzés
oldal has edzés: oldalsó plank

Az edzésterv forrása: helloladies.hu

 

Ez az edzésterv is érdekelhet