Edzéstervek nőknek, edzéstervek férfiaknak, otthoni edzéstervek

Has edzésterv

Alsó hasizom gyakorlatok

alsó hasizom gyakorlatok
alsó hasizom gyakorlatok

Alsó hasizom gyakorlatok

Először is tisztázzuk, hogy nincs olyan, hogy alsó hasizom. Amikor erről szoktak írni, beszélni, akkor valójában az egyenes hasizomról beszélünk, annak az “alsó” részére gondolunk. Helytelenül hívják sajnos még profi edzők is alsó hasizomnak. Lehet rá edzeni, az egyenes hasizom alsó részére is vannak gyakorlatok. Íme 4 gyakorlat, ami arra a területre hat a legjobban. De ne feledd, ez nem fogja a zsírt leégetni róla, ahhoz az étkezést kell rendbe tenned.

Alsó hasizom gyakorlatok 1:  90 fokos statikus nyomás

Feküdj hanyatt, majd húzd fel a térdeidet úgy, hogy a combjaid és a vádlijaid 90 fokos szöget zárjanak be egymással. A tenyereidet feszítsd neki a comboknak. Ha ez megvan, vegyél egy nagy levegőt, majd miközben kifújod, feszítsd meg a hasad, a hátad alsó részét pedig nyomd bele a padlóba, amilyen erősen csak tudod. A tenyereiddel tarts ellen a combjaidnak, de figyelj arra, hogy a lábaid ne mozogjanak. Tartsd meg néhány másodpercig a pózt, majd hagyd, hogy elernyedjen a tested. Ez számít egy ismétlésnek. Csinálj 3 sorozatot, mindegyik 10 ismétlésből álljon.

alsó hasizom gyakorlatok
Alsó hasizom gyakorlatok: 90 fokos statikus nyomás, a kép forrása: femcafe.hu

Alsó hasizom gyakorlatok 2:U alak

Ülj le a földre, majd támaszkodj meg az alkarjaidon. A hasadat, mellkasodat feszítsd meg, de ne nyomd ki, a tenyereid előrefele nézzenek. A térdeidet húzd fel úgy, hogy a combjaid és a vádlijaid 90 fokos szöget zárjanak be egymással. Ha ez megvan, akkor finoman döntsd bal oldalra a lábaidat, de a 90 fokot tartsd meg. Ezután, miközben engeded le a lábaidat, vidd át őket a jobb oldalra, mintha egy U alakot rajzolnál a levegőbe. Ez számít egy ismétlésnek. Csinálj 20 ismétlést.

alsó hasizom gyakorlatok
alsó hasizom gyakorlatok : U alak, a kép forrása: femcafe.hu

Alsó hasizom gyakorlatok 3: Fordított, lebegő plank

Ülj le a földre, lábaidat nyújtsd ki, zárd össze. A tenyereidet fektesd a csípőd mellé, a hasadat feszítsd meg. Ha ez megvan, nyomd fel magad a levegőbe, amennyire megy, hajlítsd be egy kicsit a térdeid, a sarkaid viszont maradjanak a padlón. Vegyél egy mély lélegzetet, majd miközben kifújod, döntsd előre a felsőtestedet – vigyázz, a hátad ne görbüljön meg túlságosan. Tartsd meg néhány másodpercig a pózt, majd térj vissza a kezdőpozícióba. Ez számít egy ismétlésnek. Csinálj 3 sorozatot, mindegyik 10 ismétlésből álljon.

alsó hasizom gyakorlatok
alsó hasizom gyakorlatok: fordított, lebegő plank, a kép forrása: femcafe.hu

Alsó hasizom gyakorlatok 4: Alkar plank fenékkinyomással

Vedd fel a plank kezdőpozícióját: támaszkodj az alkarodra, a hasad, popsid legyen feszes, a hátad egyenes, a talpaid között hagyj egy vállszélességnyi helyet. Ha ez megvan, akkor kezdj el piciket előre lépkedni, a popsidat pedig minden lépéssel emeld magasabbra. Fent tartsd meg egy pár pillanatig a pózt, majd lépegetéssel térj vissza a kiinduló helyzetbe. Ez számít egy ismétlésnek. Csinálj 3 sorozatot, mindegyik 5 ismétlésből álljon.

alsó hasizom gyakorlatok
alsó hasizom gyakorlatok: alkar plank fenékkinyomással, a kép forrása: femcafe.hu

 

 

 

 

Ez az edzésterv is érdekelhet