Edzéstervek nőknek, edzéstervek férfiaknak, otthoni edzéstervek

Has edzésterv Otthoni edzéstervek

Edzés hasra, csak egy szék kell hozzá

edzés hasra
edzés hasra

Edzés hasra – csak egy szék kell hozzá

Egy szuper edzés hasra, amit otthon is el tudsz végezni és csak egy szék kell hozzá. Az pedig minden háztartásban van. Az edzés kb. 20 perc, de persze előtte alaposan melegíts be és a végén hengerezés és nyújtás is legyen.

Edzés hasra 1. gyakorlat

Helyezkedj el a talajon, a két kezed legyen kinyújtva a test mellett, a lábfejed pedig helyezd a szék ülőrészére. Végezz két sorozatban 30 csípőemelést. A gyakorlat megerősíti a far, az alsó hát és a has izmait is. Kezdőként a legideálisabb gyakorlatok egyike.

edzés hasra
edzés hasra

Edzés hasra 2. gyakorlat

Helyezd el úgy a széket, hogy a háttámlája oldalt vagy elöl legyen. Kapaszkodj meg a két tenyereddel az ülőrészen, kicsit dőlj hátra, majd végezz páros lábemeléseket, 20-szor. A comb- és farizom, valamint az alsó hasizmok dolgoznak

edzés hasra
edzés hasra

Edzés hasra 3. gyakorlat

Helyezkedj el a széken, a lábaidat hajlítsd be és emeld fel, a két kezed kulcsold össze, majd a törzseddel végezz csavarást az egyik és másik oldalra egy percen keresztül. A ferde hasizmok dolgoznak.

edzés hasra
edzés hasra

Edzés hasra 4. gyakorlat

A hegymászógyakorlat az egész testet igénybe veszi, a hasizom mellett a hát-, a comb-, és a karizom is formálódik. Támaszd meg magad a két kezeddel a szék ülőrészén, majd helyezd magad plank pozícióba, a lábaid legyenek enyhén széles terpeszben. Húzd fel a jobb térded a jobb mellkasodhoz, majd ahogy visszafelé nyújtod, válts lábat. Egy percig, intenzíven végezd a gyakorlatot.

edzés hasra
edzés hasra

Edzés hasra 5. gyakorlat

A tenyereddel támaszd meg magad a földön, a lábfejed pedig helyezd a székre. Végezz egy percen keresztül apró fel-le mozdulatokat az egyik, majd másik lábaddal. Nemcsak a combizmokat, de az alsó hasizmot is megdolgoztatja ez a gyakorlat.

edzés hasra
edzés hasra

Edzés hasra 6. gyakorlat

Minden izmodat átmozgatja, ha széken kivitelezed a fekvőtámaszt, hiszen nemcsak a kar, de a fenék-, hát- és vállizmok is dolgoznak. Támaszd meg magad fekvőtámaszban egy stabil széken, majd közelíts a talaj felé, amennyire csak tudsz. A széket told a fal mellé, hogy ne csússzon el.

edzés hasra
edzés hasra

Edzés hasra 7. gyakorlat

Maradjon a szék a falnál, hogy el ne csússzon, majd lépj fel rá az egyik és másik lábaddal, miközben a hátad végig egyenes marad. Végezd el 20-szor a gyakorlatot, két sorozatban.

edzés hasra
edzés hasra

Forrás: femina.hu

 

Ez az edzésterv is érdekelhet