Edzéstervek nőknek, edzéstervek férfiaknak, otthoni edzéstervek

Otthoni edzéstervek Teljes test edzéstervek

EDZÉSTERV NŐKNEK OTTHON

Szeretnél nőként elkezdeni edzeni, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Nem akarsz, vagy nem tudsz lemenni fitnesz terembe? Íme egy saját testsúlyos edzésterv nőknek otthon, amit bármikor elvégezhetsz, nem vagy időhöz kötve. Edzésterv nőknek otthon.

Saját testsúlyos gyakorlatok

o Guggolás 3×15

A gyakorlat végrehajtása: Kiindulóhelyzet vállszéles terpeszállás. Engedd le magad úgy, – hajlítsd a csípőd és a térded – ,hogy a combod valamivel a vízszintes alá menjen, majd ezután egyenesedj fel. A gyakorlat során derekad tartsd egyenesen, fejed emeld fel. Ennél a gyakorlatnál a lábtartás meghatározza, hogy a combod melyik része fog fejlődni. Ha
nagy a terpesz a belső rész, ha kicsi a terpesz, akkor pedig inkább a külső rész fejlődik jobban.Ha a lábfejed kifelé néz, szintén a belső rész fejlődik inkább.

Guggolás
Guggolás


o Kitörés kilépéssel 3×15

A gyakorlat végrehajtása: Kiindulóhelyzet zárt állás. Egyenes háttal, felemelt fejjel lépj előre, térdeid hajlítva vannak, de a hátul lévő lábad csak
enyhén legyen hajlítva, sőt majdnem nyújtva legyen. Ezután told vissza magad kiinduló
helyzetbe, majd cserélj lábat. Ezt úgyis végezheted, hogy nem cserélsz rögtön lábat,
hanem csak a kellő ismétlésszám után váltasz.

kitörés előre
kitörés előre


o Vádli gyakorlat állva 3×30

A gyakorlat végrehajtása: Kiindulóhelyzet zárt állás. Ha tudsz állj rá valamilyen magasítóra. Emeld fel teljesen a sarkad, a térded lehet enyhén hajlítva, majd ezután engedd le
teljesen úgy, hogy a vádlid maximálisan megnyúljon. Figyelj arra, hogy ne rugózz, ne lendületből hajtsd végre a vádli gyakorlatot. Fent 3 mp-ig meg is tarthatod.

Vádli gyakorlat
Vádli gyakorlat


o Csípőfeszítés talajon 3×15 mindkét lábbal váltva

A gyakorlat végrehajtása: Kiindulóhelyzet állj az alkarodon és a térdeden támaszkodva négykézlábra. Támaszkodhatsz nyújtott karral a tenyereden is. Egyik lábad húzd fel a mellkashoz. A behajlított lábad nyújtsd hátra, de csak vízszintesig emeld és arra figyelj, hogy a csípőd ne fordítsd ki közben.

[

csípőfeszítés talajon
Csípőfeszítés talajon


o Csípőfeszítés hanyatt fekve (csípőbillentés) 3×15

A gyakorlat végrehajtása: Kiindulóhelyzet feküdj hanyatt, karjaid legyenek nyújtva tested mellett, a tenyerek a földön. Térdeid hajlítsd be. Belégzés után talpaid a földhöz szorítva emeld meg a csípőd a földről. Maradj így, néhány másodpercig, majd engedd le a csípőd , de a feneked ne érintse a talajt. Kilégzés után ismételd meg a gyakorlatot.

Csípőemelés talajon
Csípőfeszítés talajon fekve (híd)


o Combtávolítás fekve 3×15 mindkét lábbal váltva

A gyakorlat végrehajtása: Kiindulóhelyzet feküdj oldalra, fejed támaszd meg a kezeddel, vagy támaszkodj az alkarodon. Emeld fel a lábad nyújtott térddel olyan magasra, hogy a vízszintessel legfeljebb 70 fokos szöget zárjon be, majd engedd le a ugyanezen ív mentén. A lábad az emelés legmagasabb pontján tartsd néhány másodpercig megfeszítve.

combtávolítás fekve
Combtávolítás fekve


Végezd el ezeket a gyakorlatokat egy héten háromszor.

Ez az edzésterv is érdekelhet